| Počítej Kalorie | Pletení | Domácí účto | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Recepty doma | Rybář | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Omalovánky | FormOffice | EET Účtenky | Email šablony |
|
| ||||||||
Zelňačka obědová | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 litr kysaného zelí | ||||||||
Popis: Brambory okrájíme a nakrájíme je na jemno,spolu s kysaným zelím a bobkovým listem uvaříme,až je zelí měkké.V tlakovém hrnci je to za 7 minut. Pak vyjmeme bobkový list a vše přelijeme do velkého hrnce o obsahu 6 litrů. Přidáme vodu,asi tak do poloviny a také kostky masoxu. Dáme na mírný oheň pomalu vařit. Na pánvi,nebo v kastrolku zpěníme nakrájenou cibuli v oleji a přidáme nakrájený salám (kostičky,nudličky,jak je libo) osmahneme asi tak 5 až 7 minut,pak přidáme sladkou červenou papriku a chilli,které se nám v horkém oleji pěkně rozpustí. Když to máme orestované,přidáme to k vařenému zelí. Potom si z mouky a sádla připravíme světlejší jíšku. Ve velkém hrnci se nám zatím pomalu provařují všechny ingredience. Doplníme vodou asi 3cm pod okraj a když se nám to zase začne vařit zavaříme jíšku. Pak by se měla polévka vařit ještě asi čtvrt hodinky,aby se mouka z jíšky dobře provařila. Asi dvě minuty před odstavením přidáme prolisovaný česnek,majoránku,na drobno posekané natě petržele a celeru (mohou být i sušené). Po odstavení počkáme asi 5 až deset minut a do horké polévky rozkvrdláme oba jogurty.(někdy nahrazuji jeden jogurt kysanou smetanou.) |