| Pletení | Recepty doma | FormOffice | EET Účtenky | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Domácí účto | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Snadné hubnutí | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zelňačka mrkví


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.7.2015

Ingredience:

1/2 sklenice zakysaného zelí
1/2 cibule
1 stroužek česneku
1 mrkev
kousek celeru
2 brambory
kmín, sůl, nové koření
sladká paprika, bobkový list
ocet, cukr
hladká mouka na zahuštění
zakysaná smetana
klobása

Popis:

Zakysané zelí, na kostičky nakrájené brambory, nové koření, bobkový list, trochu kmínu, mrkev a celer vaříme v odpovídajícím množství vody.
Pro zahuštění polévky připravíme jíšku, kterou rozpustíme v troše vody.

Zelňačku po odstavení z plotny dochutíme, tj. přisolíme, přikyselíme a můžeme trochu přisladit dle vaší chuti. Můžeme přidat prolisovaný česnek. Zjemníme lžící zakysané smetany na jednu porci.

Pokud je polévka hlavním jídlem, přidáme do ní uvařenou klobásu nakrájenou na kolečka.


Jít na recept Zelňačka mrkví >>