| Snadné hubnutí | Rybář | Omalovánky | FormOffice | Recepty doma | DWN.cz | Pletení | Domácí účto | Email šablony | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Zelná hlávka plněná masitou nádivkou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 hlávka zelí | ||||||||
Popis: Z hlávky zelí vykrojíme košťál, vrchní listy obereme. Kolem vzniklého otvoru vydlabeme větší prostor, který vyplníme připravenou míšeninou a uzavřeme větším listem, který ze všech stran kolem otvoru zastrkáme. Míšeninu připravíme z mletého masa podušeného na cibulce, ke kterému přidáme nadrobno pokrájené vydlabané zelí, sůl pepř, zelenou petrželku. Naplněnou hlávku dáme do hlubšího kastrolu na lžíci tuku, podlijeme trochou vody nebo polévky a přikrytou dusíme asi hodinu.Podáváme rozkrojenou na díly a pokapanou rozpuštěným máslem. |