| Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Formuláře na PC | EET Účtenky | Rybář | Pletení | Snadné hubnutí | Omalovánky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Email šablony | Domácí účto | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zeleninový salát se zastřeným vejcem


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.1.2015

Ingredience:

4 rajčata
1 salátová okurka
1 svazek ředkviček
4 vejce
200 ml majonézy
100 ml 12% smetany
svazek pažitky
1 citrón
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl

Popis:

1. Rajčata, salátovou okurku, ředkvičky a vařená vejce nakrájíme na kousky.
2. Z majonézy, smetany, soli a čerstvého pepře vymícháme zálivku, dochutíme citrónem a kapkou olivového oleje.
3. Do osolené a okyselené mírně vroucí vody postupně vkládáme v naběračce rozklepnutá vejce. Zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 4-5 minutách varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se vejce „zatáhla“.
4. Zeleninu upravíme na talíř, přelijeme zálivkou, navrch roztrhneme vejce a posypeme čerstvě krájenou pažitkou.


Jít na recept Zeleninový salát se zastřeným vejcem >>