| EET Účtenky | FormOffice | Rybář | Pletení | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Email šablony | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Omalovánky | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zeleninová musaka


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.4.2011

Ingredience:

250 g mletého vepřového masa
3 větší cibule
1 mrkev
1 malá petržel
1 šálek zeleného hrášku
800g brambor
5 rajčat
2 papriky
2 polévkové lžíce mouky
100 ml mléka nebo 1 kelímek smetany
2 vejce
pepř,drcený kmín,sůl
červená paprika
saturejka
olej

Popis:

Cibuli, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na kostičky, papriku na proužky, rajčata pomeleme. Ve větším hrnci si na oleji zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a mleté maso, osolíme a okořeníme pepřem, červenou paprikou, kmínem a hrstí saturejky. Dusíme 5 minut, přisypeme hrášek a oloupané brambory pokrájené na špalíky. Chvíli podusíme a zalijeme rajčatovým protlakem (pokud nejsou brambory zcela v tekutině, přidáme vodu). Dusíme, až brambory změknou, potom celou směs přemístíme do zapékací mísy. V hrnku si rozkvedláme mouku se s metanou a vejcem a směs v míse zalijeme. Dáme zapéct do trouby, až se na musace utvoří kůrčička. Hotovou musaku podáváme s pečivem, případně v létě s rajčatovým salátem.


Jít na recept Zeleninová musaka >>