| Recepty doma | Formuláře na PC | FormOffice | Snadné hubnutí | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Email šablony | Pletení | Domácí účto | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | DWN.cz | Rybář | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Zeleninová musaka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 250 g mletého vepřového masa | ||||||||
Popis: Cibuli, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na kostičky, papriku na proužky, rajčata pomeleme. Ve větším hrnci si na oleji zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a mleté maso, osolíme a okořeníme pepřem, červenou paprikou, kmínem a hrstí saturejky. Dusíme 5 minut, přisypeme hrášek a oloupané brambory pokrájené na špalíky. Chvíli podusíme a zalijeme rajčatovým protlakem (pokud nejsou brambory zcela v tekutině, přidáme vodu). Dusíme, až brambory změknou, potom celou směs přemístíme do zapékací mísy. V hrnku si rozkvedláme mouku se s metanou a vejcem a směs v míse zalijeme. Dáme zapéct do trouby, až se na musace utvoří kůrčička. Hotovou musaku podáváme s pečivem, případně v létě s rajčatovým salátem. |