| Rybář | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | FormOffice | Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Omalovánky | Pletení | Email šablony | DWN.cz | Snadné hubnutí | Domácí účto | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Žebrácké brambory s česnekovou omáčkou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:24.4.2014

Ingredience:

4 velké (vařené ve slupce - předem dobře očištěné) brambory
větší 3 cibule
15 dkg anglické slaniny vcelku
10 dkg šunky od kosti
petrželku,kmín
černý pepř
15 dkg blatenského zlata - sýr
bílý jogurt velký
1 neochucené žervé
3 stroužky česneku
sůl
citron
rozmarýn
bazalka
olivový olej
1 lžíci majonézy
ocet
plnotučná nebo dijonská hořčice
4 rajčata
čínské zelí
pažitka
1 syrová červená řepa

Popis:

Brambory rozkrojíme na 1/2 a vydlabeme vnitřek. Slaninu, šunku a cibuli pokrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi - okořeníme pepřem, osolíme. Naplníme brambory hmotou. Sýr a petrželku nakrájíme. Sýr na plátky. Dáme na náplň, okmínujeme, přiklopíme druhou polovinou brambory. Do horní části brambory vpíchneme snítku rozmarýnu a zabalíme každý brambor do alobalu a dáme zapéci do trouby.

Česneková omáčka -
bílý jogurt do mísy dáme, přidáme 1 žervé, rozmícháme a přidáme prolisovaný česnek, pepř, sůl, bazalku sušenou, drcený rozmarýn, majonézu, pokapeme citronovou šťávou asi z 1/2 menšího citronu. Necháme rozležet.

Zeleninový salát -
čínské zelí, rajčata a cibuli pokrájíme. Slaninu dáme na pánvičku studenou a teprve potom zapneme sporák, aby slanina křupala.
Zálivka:
hořčice, ocet, oliv. olej, smíchat, sůl, bílý pepř, přidáme cibuli. Nastrouháme si řepu na hrubé slzy a přidáme do mísy. Do zálivky přidáme slaninu bez vypečeného omastku, přidáme zelí a rajčata - promícháme. Přidáme vidličkou trochu protlačené brambory, které jsme vydlabali z žebráckých brambor


Jít na recept Žebrácké brambory s česnekovou omáčkou >>