| Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Email šablony | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Recepty doma | Rybář | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zbojnické filé na víně


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:13.1.2014

Ingredience:

0,5 kg hovězí svíčkové nebo roštěnky
10 dkg oleje
3 ks cibule
kyselé hříbky nebo žampiony
kečup
worcestr
karí koření
2 dl šlehačky
sůl,pepř
hladká mouka
1 nakládaná feferonka
2 dl bílého vína

Popis:

Oprané maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, osolíme, opepříme, teprve potom mírně naklepeme, pomoučíme hladkou moukou a prudce opečeme na rozpáleném oleji tak aby maso zůstalo uvnitř červené.
Maso dáme na připravený talíř a do šťávy z masa dáme dusit na kolečka nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí přidáme nasekané houby, kečup, worcestr, kari koření, plátky masa, podlijeme vínem a dusíme do měkka. Nakonec přidáme usekanou malou feferonku. Mezitím ušleháme neslazenou šlehačku a po udušení masa ji vmíchame do šťávy, čímž vznikne krémová omáčka kterou již neohříváme. Podáváme s opečenými nebo americkými brambory.


Jít na recept Zbojnické filé na víně >>