| FormOffice | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Email šablony | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Omalovánky | Pletení | Zbrojní průkaz | Recepty doma | DWN.cz | Domácí účto | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapékaný zelný nákyp


Doba přípravy:02:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:28.3.2017

Ingredience:

500g vepřová plec
2 střední cibule
500g kysané zelí
rajčatový protlak
1 kapie
smetana ke šlehání
polévková lžice plnotučné hořčice
2 polévkové lžíce rostlinného oleje
2-3 brambory
mletý pepř
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
sůl
sladká paprika

Popis:

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostky nakrájene maso a krátce opečeme, až se maso zatáhne. Poté maso vyjmeme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli, kterou usmažíme.(než změní barvu)
Do většího kastrolu dáme opláchnuté a pokrájené kysané zelí, přidáme maso, osmaženou cibuli, rajčatový protlak. Osolíme, přidáme bobkový list, nový kořen, pepř a dvě lžíce sladké papriky.
Podlejeme vodou, a zvolna dusíme. V průběhu dušení opatrně podléváme vodou a připravíme si na kostky nakrájenou kapii a brambory. Na kostky nakrájené a osolené brambory uvaříme zvlášť.
Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájenou kapii, uvařené brambory. Ještě chvíli dusíme až se nám vydusí co nejvíce vody. Mezitím rozehřejeme troubu na 220-240 stupňů. Do šlehačky si vmícháme lžíci hořčice. Připravíme si zapékací mísu, do které, přemístime obsah kastrolu. Můžeme vytáhnout koření, které nam příjde pod ruku a vmícháme připravenou šlehačku.
Dáme zapéct asi na 25 minut.

Dobrou chuť.


Jít na recept Zapékaný zelný nákyp >>