| DWN.cz | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Rybář | Omalovánky | Počítej Kalorie | Domácí účto | FormOffice | Pletení | EET Účtenky | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapékaný řapíkatý celer s brambory a mrkví


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:1.2.2016

Ingredience:

250g brambor
250g mrkve
2 větší cibule
250 g řapíkatého celeru
3 lžíce plnotučné hořčice
1 kelímek zakysané smetany
100g eidamu (nebo jiný tvrdý sýr na strouhání)
mletý kmín
pepř
sůl
olej na vymazání
voda nebo mléko

Popis:

Brambory uvaříme ve slupce, mrkev olopáme a spolu s očištěnými řapíky celeru povaříme v osolené vodě cca 5 minut. Po vychladnutí nakrájíme brambory na menší kostky, mrkev a řapíky na kolečka. Vše smícháme v míse a přidáme na měsíčky pokrájenou cibuli. Zakysanou smetanu rozmícháme s hořčicí, přidáme sůl a koření podle chuti a naředíme vodou či mlékem. Zapékací misku zalijeme olejem, vsypeme do ní směs zeleniny a brambor a zalijeme smetanovou směsí. Na závěr posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, přiklopíme a zapékáme při 200°C přibližně 45 minut.


Jít na recept Zapékaný řapíkatý celer s brambory a mrkví >>