| Omalovánky | Rybář | Domácí účto | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | DWN.cz | Email šablony | Formuláře na PC | FormOffice | Pletení | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapékaný květák s uzeninou


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:13.1.2015

Ingredience:

1 balíček mrazeného lístkového cesta (asi 450 g)
3 vajcia
1 väčší karfiol
1,5 dl šľahačkovej smotany
250 g zemiakov
150 g údenej klobásy alebo údeného bôčika
soľ
mleté čierne korenie
cukor
strúhaný muškátový oriešok

Popis:

Cesto rozmrazíme. Karfiol podelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme a ošúpeme. Zemiaky a karfiol zmixujeme. Pridáme vajcia, smotanu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom a strúhaným muškátovým orieškom a dôkladne spracujeme. Cesto rozvinieme, polovicou vyložíme dno a boky ohňovzdornej nádoby. Polovicu masy rozotrieme na lístkové cesto, rozložíme kolieska klobásy alebo plátky údeného bôčika, prikryjeme zvyškom masy a povrch vyrovnáme. Naň uložíme zvyšok cesta. Pečieme pri teplote 175 stupňov oC asi 50 minút


Jít na recept Zapékaný květák s uzeninou >>