| Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Rybář | Pletení | Omalovánky | EET Účtenky | FormOffice | Email šablony | Snadné hubnutí | Domácí účto | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapékaný fenykl


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:10.6.2009

Ingredience:

750 g malých fenyklových cibulek
3 pl másla
1 pl cukru
1 čl soli
1/8 suchého bílého vína
60 g taveného sýra
2 pl citrónové šťávy

Popis:

Z fenyklových cibulek odstraníme stopky a konce kořínků. Nať omyjeme, osušíme, nakrájíme nadrobno a přikryté odložíme stranou. Očišťené cibulky omyjeme a překrojíme. Rozpustíme máslo a za stálého míchání v něm zkaramelizujeme cukr. Přidáme fenyklové cibulky, osolíme a obracíme, dokud karamel docela neobalí cibulky. Při střední teplotě necháme trochu zhnědnout, přidáme víno a dusíme pod pokličkou při slabé teplotě 25 minut. Troubu vyhřejeme na 220°C. Cibulky necháme na cedníku odkapat. Šťávu z dušení smícháme s citrónovou šťávou a nadrobno nakrájeným taveným sýrem. Fenyklové cibulky přendáme do ohnivzdorné mísy, zalijeme sýrovou směsí a zapékáme asi 10 minut. Před podáváním posypeme fenyklovou natí.

Podáváme s přírodními telecími řízky a bramborovými kroketami.


Jít na recept Zapékaný fenykl >>