| Snadné hubnutí | Email šablony | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | DWN.cz | Hromadné emaily | Rybář | Recepty doma | Zbrojní průkaz | FormOffice | Formuláře na PC | Domácí účto | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapékané těstoviny s uzeninou


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:17.11.2009

Ingredience:

italské různobarevné vrtule, fleky
vepřové sádlo
cibule
debrecinské párky
sůl
pepř černý mletý
celý kmín
červená sladká paprika
granulovaný česnek
mléko
vejce
rajče
směs koření na těstoviny
kečup sladký
sýr eidam blok 30%

Popis:

V osolené vodě dle návodu výrobce uvaříme 400g těstovin-fleků a 250g italských různobarevných těstovin-vrtulí. Doba vaření cca 5-6 minut. Poté scedíme a propláchneme vlažnou vodou, aby se těstoviny nelepily a necháme důkladně odkapat.
Pak vezmeme pánev kam dáme 4 polévkové lžíce vepřového vyškvařeného sádla, které necháme rozpustit. Pak přidáme najemno nakrájenou středně velkou cibuli a mírně osmažíme, tak aby cibulka byla lesklá. Vložíme na kolečka o tl. cca 4 mm nakrájené debrecínské párky (6 nožiček) a necháme osmažit, tak aby pustily do tuku šťávu. Poté přidáme koření-sůl,černý mletý pepř,sladkou červenou papriku, sladký kečup, celý kmín a necháme na mírném ohni podusit.
Mezitím nám těstoviny mírně schladly a tak na dno pekáče rozprostřeme vrstvu vrtulí(tak 3cm) na které dáme vrstvu osmažené uzeniny s kořením, jemně posypeme nastrouhaným eidamem, posolíme, posypeme kořením na těstoviny. Dáme další vrstvu a to fleků, vrstvu uzeniny a tak to střídáme až do vrchu pekáče a nebo co nám stačí suroviny. Vrch posypeme jemnou vrstvou nastrouhaného eidamu a prolejeme rozšlehanými vejci s mlékem, cca 2 dcl. Pak nasypeme silnější vrstvu nastrouhaného eidamu a navrch nalejeme již pouze rozšlehaná vejce, cca 3 kusy, tak aby nám po zapečení vznikla pěkná kůrka. Vrch posléze ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty. Toto jemně posypeme granulovaným česnekem a dáme do předehřáté trouby k zapečení, kde na 150 stupňů toto pečeme cca 20 minut. Poté podáváme s možnou přílohou a to kyselými okurky. Je to rychlé, ne moc drahé a hlavně chutné.


Jít na recept Zapékané těstoviny s uzeninou >>