Ingredience:
2 balíčky italských špaget
400 g hovězího masa zadního
2 dcl oleje
4 velké cibule
sůl
pepř
1 polévková lžíce sojové omáčky
cca 100-200 ml kečupu na dochucení, dle chuti
1 velký rajský protlak
1 kg paprik
1 kg rajčat
300 g tvrdého sýra na strouhání
(uzený nebo normální dle chuti)
5 stroužků česneku dle druhu špaget
0 - 1 l vody,dle množství omáčky (měla by být vodová), aby nevytékala z plechu
|
Popis:
Omáčka na špagety:
Na oleji osmažíme cibuli (jen trošku), přidáme maso nakrájené na malé kousky. Až maso pustí šťávu, přidáme polovinu rajčat a paprik nakrájených na kousky, rajský protlak,osolíme, opepříme a dusíme maso, až je skoro měkké (jako maso ve vlastni šťávě). Přidáme vařící vodu, druhou polovinu rajčat a paprik, sojovou omáčku(malinko) a kečup.Mírně povaříme a dochutíme. Tím vytvoříme omáčku, kterou smícháme se špagetami na hlubokém plechu nebo pekáči, promícháme, nastrouháme sýr a posypeme jím špagety.
Dáme do trouby zapéct na 250 st.C (pouze aby se sýr roztekl na špagetách cca 3min.).
Česnekové špagety uděláme tak, že přidáme rozmačkaný česnek do omáčky při smíchávání se špagetami.
|