| Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Rybář | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Hromadné emaily | Email šablony | Počítej Kalorie | FormOffice | Pletení | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapékané fazole se zeleninou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:18.10.2010

Ingredience:

100g suchých bílých a 100g červených suchých fazolí
olej
cibule
stroužek česneku
2 póry
2 mrkve
1/2 salátové okurky
100g žampionů
1dl zeleninového vývaru
sůl,mletý bílý pepř
1 citron
2 vejce
1dl smetany
kopr

Popis:

Fazole namočíme alespoň den předem. Druhý den je ve stejné vodě uvaříme do poloměkka. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pór nakrájený na kolečka, přikryjeme a dusíme několik minut. Poté přidáme mrkev nakrájenou na nudličky, okurku nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na plátky a scezené okapané fazole. Podlijeme vínem, 2 dl vývaru z fazolí, opepříme, osolíme, přidáme šťávu z 1/2 citrónu, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 40 min. V zeleninovém vývaru rošleháme vejce, smetanu a nasekaný kopr. Do vymaštěné zapékací mísy rozložíme fazolovou směs, zalijeme vejci a ve vyhřáté troubě zapečeme. Podáváme pokapané šťávou z druhé půlky citrónu a se zeleninovým salátem.


Jít na recept Zapékané fazole se zeleninou >>