| Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky | Pletení | Domácí účto | Email šablony | DWN.cz |
|
| ||||||||
Zapékané fazole se zeleninou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 100g suchých bílých a 100g červených suchých fazolí | ||||||||
Popis: Fazole namočíme alespoň den předem. Druhý den je ve stejné vodě uvaříme do poloměkka. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pór nakrájený na kolečka, přikryjeme a dusíme několik minut. Poté přidáme mrkev nakrájenou na nudličky, okurku nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na plátky a scezené okapané fazole. Podlijeme vínem, 2 dl vývaru z fazolí, opepříme, osolíme, přidáme šťávu z 1/2 citrónu, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 40 min. V zeleninovém vývaru rošleháme vejce, smetanu a nasekaný kopr. Do vymaštěné zapékací mísy rozložíme fazolovou směs, zalijeme vejci a ve vyhřáté troubě zapečeme. Podáváme pokapané šťávou z druhé půlky citrónu a se zeleninovým salátem. |