| Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Rybář | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Hromadné emaily | Email šablony | Počítej Kalorie | FormOffice | Pletení | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Zapékané fazole se zeleninou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 100g suchých bílých a 100g červených suchých fazolí | ||||||||
Popis: Fazole namočíme alespoň den předem. Druhý den je ve stejné vodě uvaříme do poloměkka. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pór nakrájený na kolečka, přikryjeme a dusíme několik minut. Poté přidáme mrkev nakrájenou na nudličky, okurku nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na plátky a scezené okapané fazole. Podlijeme vínem, 2 dl vývaru z fazolí, opepříme, osolíme, přidáme šťávu z 1/2 citrónu, přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 40 min. V zeleninovém vývaru rošleháme vejce, smetanu a nasekaný kopr. Do vymaštěné zapékací mísy rozložíme fazolovou směs, zalijeme vejci a ve vyhřáté troubě zapečeme. Podáváme pokapané šťávou z druhé půlky citrónu a se zeleninovým salátem. |