| Počítej Kalorie | DWN.cz | EET Účtenky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | FormOffice | Pletení | Recepty doma | Email šablony | Rybář | Hromadné emaily | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapečený lilek s parmezánem


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.8.2018

Ingredience:

300 g mozarelly
sul pepr
250 ml rajcatoveho protlaku
olivovy olej
1 obr lilek
80 g parmezanu

Popis:

Lilek seřízneme na obou koncích a nakrájíme napříč na kolečka silná asi 5 mm. Rozložíme je na mísu, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Mezitím nastrouháme zvlášť mozzarellu a parmazán. Oba sýry odložíme.
Lilek oláchneme a osušíme papírovími utěrkami. Plech na pečení vytřeme mírně olejem a rozložíme na něj v jedné vrstvě lilek. Povrch potřeme olivovým olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 5 minut. Kolečka lilku obrátíme pomocí kleští, potřeme olejem a pečeme dalších 5 minut. Lilek musí být křehký, nesmí však příliš změknout. Troubu nevypínáme.
Pekáč nebo zapékací misku vytřeme lžící oleje. Na dno rozložíme část lilku a přelijeme ho částí rajčatové omáčky. Na omáčku nasypeme část nastrouhané mozzarelly a podle chuti trochu soli a pepře.
Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Skončíme vrstvou omáčky. navrch nasypeme parmazán. Pokrm pečeme v troubě 30 minut. Před podáváním jej necháme 5 minut odpočinout.


Jít na recept Zapečený lilek s parmezánem >>