| Rybář | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře na PC | Domácí účto | Omalovánky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | EET Účtenky | Email šablony | Počítej Kalorie | Recepty doma | FormOffice | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapečený květák s hermelínem


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:30.5.2017

Ingredience:

1 středně velký květák
100 g anglické slaniny
100 g měkkého salámu (nemusí být)
2 vejce
1 větší hermelín
muškátový oříšek
pepř
sůl
tuk na vymazání pekáčku

Popis:

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Salám a slaninu nakrájíme na drobno (slaninu můžeme předem trochu osmažit na pánvičce), na hrubo nastrouháme hermelín. Pekáček vymažeme tukem, rozložíme uvařený květák smíchaný se salámem, osolíme, okořeníme, posypeme slaninou a dáme péct, po chvíli zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme hermelínem. Ještě zapečeme, až sýr vytvoří kůrčičku.


Jít na recept Zapečený květák s hermelínem >>