| Rybář | FormOffice | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Email šablony | Recepty doma | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře na PC | DWN.cz | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapečené steaky z tuňáka


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:11.5.2016

Ingredience:

2 steaky z tuňáka
1-2 rajčata (dle libosti)
2 čajové lžičky rajčatového pesta
1 čajová lžička pinkatní rajčatové omáčky (možno i kečup)
2 čajové lžičky zakysané smetany
5 lístků bazalky
špetka rybího koření na steaky
pepř
sůl
citron na pokapání
dle libosti možno obohatit olivami

Popis:

Steaky omyjeme a vidličkou lehce pomačkáme, osolíme, lehce opepříme a okořeníme, poté na pánvi lehce pokapané olivovým olejem osmahneme zprudka oba plátky (z obou stran), mezi tím rozehřejeme troubu na 180 stupňů, plynovou na střední plamen. Steaky vložíme do zapékací misky, pokapeme lehce citronem, zalijeme zálivkou (pesto, rajčatová omačka, zakysaná smetana), položíme plátky rajčat a rozložíme lístky čerstvé bazalky. V připadě zpestření chuti jsou dobré nakrájené olivy.
Poté necháme zapéct 15-20 min. v troubě.

Podáváme s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem


Jít na recept Zapečené steaky z tuňáka >>