| Recepty doma | DWN.cz | Pletení | Počítej Kalorie | Omalovánky | Rybář | Hromadné emaily | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | FormOffice | Formuláře na PC | Email šablony | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapečené brambory se zelím a šlehačkou


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.5.2015

Ingredience:

7 větších syrových brambor
1 sáček kysaného zelí
250 ml šlehačky
20 dkg uzeniny není nutná,ale dobrá
kmín
sůl

Popis:

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kolečka a narovnáme na pomaštěný plech. Množství brambor se řídí počtem strávníků a tloušťky koleček.
Na vrstvu brambor nasypeme zakysané zelí, popř. uzeninu ( dobré je i uzené maso - třeba z uvařeného kolene), pokmínujeme, mírně posolíme, zalijeme šlehačkou a dáme do rozpálené trouby.
Pečeme, až se šlehačka vypeče a na povrchu se udělá kůrčička.
Příloha: Můžeme zapíjet (kyselým) mlékem


Jít na recept Zapečené brambory se zelím a šlehačkou >>