Popis:
Nejdříve naložíme nakrájenou štiku na plátky na jeden den do marinády:
1/2 dcl oleje, majoránka,grilovací koření,kari, česnek, 1 vejce, 1/2 kostičky slepičího bujónu - všechny tyto suroviny promícháme a touto směsí natřeme plátky štiky a uložíme na jeden den do lednice.
Druhý den rozložíme na vymaštěný plech naložené plátky štiky v marinádě a dáme na 15 minut péct do mirně vyhřáté trouby. Mezi tím, co se štika peče, oloupeme brambory a dáme je vařit s kari a se solí.
Dále si připravíme omáčku na zalití brambor tj. 2x Gervais, česnek, 1/2 slepičího bujonu, pepř , majoránku, kari a mlékem nebo smetanou tuto směs rozmícháme na řídkou kaši na polití.
Po 15 minutách vyndáme štiku z trouby, nakrájíme na ní rajčata, papriku a okurku , podlijeme troškou vody a dáme zpět do trouby než změkne zelenina. Po změknutí zeleniny přidáme do pekáčku ke štice uvařené brambory, které polijeme připravenou omáčku. Na štiku se zeleninou přidáme ještě plátky eidamu a to celé dáme ještě znovu zapéct než se rozpustí sýr.
|