| Omalovánky | Formuláře na PC | DWN.cz | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Email šablony | Rybář | FormOffice | Domácí účto | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapečená pohanka s mletým masem


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:21.11.2016

Ingredience:

200 g mletého masa
1 hrneček pohanky
1 a půl hrnečku vody
200 g žampiónů
2 lžíce kečupu
1 cibule
2 stružky česneku
4 lžíce oleje
sůl
pepř
lžíce majoránky
1 vejce
kelímek zakysané smetany

Popis:

Pohanku spaříme vroucí vodou a necháme odkapat. Dále ji nasypeme do vroucí osolené vody, vypneme plotýnku a pod pokličkou ji necháme 25 minut. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, očištěné nakrájené houby a osmahneme ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, podlijeme trochu vodou a podusíme. Následně vmícháme kečup a prolisovaný česnek. Zapékací misku vymažeme sádlem nebo olejem, urovnáme do ní polovinu uvařené pohanky, podušené maso s houbami a navrch opět pohanku. Vejce rozkvedláme se smetanou a vše zalijeme. V předehřáté, středně teplé troubě zapékáme asi půl hodiny.

DOBROU CHUŤ!


Jít na recept Zapečená pohanka s mletým masem >>