| Rybář | Recepty doma | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Pletení | Formuláře na PC | Domácí účto | EET Účtenky | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Email šablony | Omalovánky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapečená kuřecí prsa Alhart s fenyklem


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:27.7.2015

Ingredience:

kuřecí prsíčka
čerstvý fenykl
zelená paprika
rajče
šalotka
žampióny
uzená slanina
parmezán
sladká smetana
vajíčko.
koření: kari
mletý pepř
celý pepř
sůl
zelená petržel

Popis:

Dva fenykly dáme do osolené vody s celým pepřem a zelenou paprikou cca na 5 minut ovařit, odstavíme scedíme a necháme vychladnout.
Na základ z kvalitní uzené slaniny(5 dg) a šalotky( 2ks), která je upravena " do sklovata" přidáme na tenké plátky nakrájená kuřecí prsíčka (40 dg), osolíme, opepříme a okořeníme kari a na sádle z prudka osmahneme do poloměkka (nejlépe na WOK pánvi), přidáme docela dost na drobno sekané zelené petržele a na větší kousky pokrájené žampiony (15 dg) a ještě chvíli (3 min.)necháme na pánvi na mírnějším ohni dodělat.
Mezi tím si nychystáme zapékací misku vymazanou máslem a na její dno naklademe rozebraný fenykl a zelenou papriku , na ně potom vysypeme obsah WOKU. Nahoru naklademe na kolečka nakrájené rajče, posypeme strouhaným parmezánem a zalijeme osolenou sladkou smetanou s rozšlehaným vajíčkem
Dáme do zlatova zapéci do trouby 180 st).
Jako přílohu doporučuji rýži BASMATI připravenou na bílém víně s parmskou šunkou.
Dobrou chuť.


Jít na recept Zapečená kuřecí prsa Alhart s fenyklem >>