| Recepty doma | FormOffice | Rybář | Email šablony | Omalovánky | Domácí účto | Hromadné emaily | EET Účtenky | Pletení | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | DWN.cz |
|
| ||||||||
Zapečená krkovička s brambory | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1kg vepřové krkovičky | ||||||||
Popis: Krkovičku (bez kosti) naplátkujeme a okořeníme. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně usekaný česnek a cibuli. Osmahneme jenom krátce, aby česnek nezhořkl (osolíme a opepříme). Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme plátky krkovičky a brambory nakrájené na plátky. Zalijeme znovu vodou (cca 0.5 l), ještě brambory v hrnci posypeme gulášovým kořením a dáme zapékat do trouby (zpočátku pod pokličkou, aby se jídlo podusilo, pak bez pokličky, aby se udělala kůrčička). Podáváme sesterilovanou červenou řepou a okurkami. |