| Snadné hubnutí | Email šablony | Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Rybář | Domácí účto | DWN.cz | Pletení | Omalovánky | FormOffice | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčce | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 - 5 jablek | ||||||||
Popis: Jablka očistíme, zbavíme jader, pokrájíme na osminky a v misce je pokropíme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Těstoviny uvaříme na skus ve vařící, mírně osolené vodě, hotové scedíme a promícháme se lžičkou oleje. Cibulku pokrájíme najemno, dáme do kastrolku na rozpuštěné máslo, osmahneme do zlatova, přidáme hladkou mouku a zapražíme jíšku. Z jíšky rozředíme bešamel vývarem, vmícháme utřený česnek, špetku mletého bílého pepře a rozdrobené tvarůžky, které necháme v omáčce rozpustit. Nakonec vlijeme smetanu, dochutíme solí a odstavíme. Do mírně vychladlé omáčky rozmícháme vejce, pár nastříhaných lístků rozmarýnu a přilijeme jablečnou pálenku. Vymažeme tukem zapékací mísu, vložíme do ní jablka, uvařené těstoviny, zalijeme tvarůžkovou omáčkou, navrch dáme ještě pár jiskřiček másla a zapečeme. Kdo nemá rád kapustičky, dá místo nich dvojnásobné množství jablek, kdo nerad tvarůžky, dá místo nich strouhaný tvrdý sýr. A kdo rád maso, položí na dno zapékací mísy anglickou slaninu, šunku, vařené uzené maso, pečené drůbeží maso apod. – podle chuti a libosti. |