| DWN.cz | Snadné hubnutí | FormOffice | Pletení | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Omalovánky | Počítej Kalorie | Domácí účto | Recepty doma | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčce


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:27.8.2018

Ingredience:

4 - 5 jablek
šťáva z 1/2 citrónu
1/2 sáčku těstovin farfalle (motýlci)
1 lžička oleje
sůl
1 lžíce másla
1 malá cibule
1 stroužek česneku
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 hrnek zeleninového nebo masového vývaru (z bujónové kostky nebo Masoxu)
3 tvarůžky
špetka mletého bílého pepře
4 lžíce smetany
3 – 4 lístky rozmarýnu
2 vejce
2 lžíce jablečné pálenky
tuk na vymazání a pár máslových vloček na povrch zapékané směsi.

Popis:

Jablka očistíme, zbavíme jader, pokrájíme na osminky a v misce je pokropíme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Těstoviny uvaříme na skus ve vařící, mírně osolené vodě, hotové scedíme a promícháme se lžičkou oleje. Cibulku pokrájíme najemno, dáme do kastrolku na rozpuštěné máslo, osmahneme do zlatova, přidáme hladkou mouku a zapražíme jíšku. Z jíšky rozředíme bešamel vývarem, vmícháme utřený česnek, špetku mletého bílého pepře a rozdrobené tvarůžky, které necháme v omáčce rozpustit. Nakonec vlijeme smetanu, dochutíme solí a odstavíme. Do mírně vychladlé omáčky rozmícháme vejce, pár nastříhaných lístků rozmarýnu a přilijeme jablečnou pálenku. Vymažeme tukem zapékací mísu, vložíme do ní jablka, uvařené těstoviny, zalijeme tvarůžkovou omáčkou, navrch dáme ještě pár jiskřiček másla a zapečeme. Kdo nemá rád kapustičky, dá místo nich dvojnásobné množství jablek, kdo nerad tvarůžky, dá místo nich strouhaný tvrdý sýr. A kdo rád maso, položí na dno zapékací mísy anglickou slaninu, šunku, vařené uzené maso, pečené drůbeží maso apod. – podle chuti a libosti.


Jít na recept Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčce >>