| Pletení | Počítej Kalorie | Rybář | Email šablony | Hromadné emaily | Formuláře na PC | DWN.cz | EET Účtenky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapečená cibulačka


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:18.5.2014

Ingredience:

4 větší cibule
3 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
3/4 litru zeleninového bujonu (voda a 1 kostka bujonu)
20g másla
200g strouhaného ementálu
4 opečené toasty
pepř,sůl

Popis:

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci rozehřejeme olej a máslo a na něm cibuli opečeme do zlatova. Posypeme moukou a za stálého míchání lehce zapražíme. Osolíme, opepříme a zalijeme zeleninovým bujonem. Necháme pozvolna vařit asi 30 minut. Mezitím si připravíme 4 polévkové misky vhodné k zapékání ( můžou být jakékoliv, např. skleněné žáruvzdorné, ale nejlepší jsou keramické). Do každé rozlámeme polovinu opečeného toastu a prosypeme zhruba polovinou ementálu. Zalijeme horkou polévkou a na povrch každé misky položíme druhou polovinu toastu. Povrch bohatě posypeme druhou polovinou sýra a dáme zapékat do vyhřáté trouby. Vyndáme až je sýr na povrchu zapečený do zlatova. Při podávání pozor na horké misky.


Jít na recept Zapečená cibulačka >>