| Pletení | Počítej Kalorie | Rybář | Email šablony | Hromadné emaily | Formuláře na PC | DWN.cz | EET Účtenky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
Zapečená cibulačka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 větší cibule | ||||||||
Popis: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci rozehřejeme olej a máslo a na něm cibuli opečeme do zlatova. Posypeme moukou a za stálého míchání lehce zapražíme. Osolíme, opepříme a zalijeme zeleninovým bujonem. Necháme pozvolna vařit asi 30 minut. Mezitím si připravíme 4 polévkové misky vhodné k zapékání ( můžou být jakékoliv, např. skleněné žáruvzdorné, ale nejlepší jsou keramické). Do každé rozlámeme polovinu opečeného toastu a prosypeme zhruba polovinou ementálu. Zalijeme horkou polévkou a na povrch každé misky položíme druhou polovinu toastu. Povrch bohatě posypeme druhou polovinou sýra a dáme zapékat do vyhřáté trouby. Vyndáme až je sýr na povrchu zapečený do zlatova. Při podávání pozor na horké misky. |