| Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Pletení | FormOffice | Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Email šablony | Snadné hubnutí | Rybář | Omalovánky | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Formuláře na PC | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zálesácký guláš s fazolemi


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.11.2017

Ingredience:

600 g předního hovězího masa
150 g bílých fazolí
20 g sušených hub
60 g rostlinného tuku
100 g cibule
15 g mleté papriky
5 dl vody
sůl,pepř, kmín
40 g rajčatového protlaku
30 g hladké mouky
3 stroužky česneku
majoránku
30 g slaniny
100 g zeleniny (mrkev,hrášek,květák).

Popis:

Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na malé kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za stálého míchání osmahneme. Přidáme trochu vody, kmín, protlak a dusíme přikryté. Když je maso téměř hotové, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme teplou vodou, rozšleháme, přidáme utřený česnek, majoránku a vaříme do změknutí masa. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme na maso, přidáme vařené fazole, nakrájené vařené houby, povařenou zeleninu, nakrájenou a orestovanou slaninu, dochutíme a krátce prohřejeme. Podáváme s tmavým chlebem nebo tmavým pečivem.


Jít na recept Zálesácký guláš s fazolemi >>