Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zajíc na slanině


Doba přípravy:01:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.1.2013

Ingredience:

850 g zajaca (očistený bez vnútorností)
35 g údenej slaniny
60 g cibule
100 g margarínu
35 g hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ

Popis:

Očisteného zajaca odblaníme, vymyjeme, prešpikujeme slaninou, posolíme a necháme najmenej 1 hodinu odležať. Druhú polovicu slaniny nakrájame na drobné kocky, opražíme, pridáme margarín a cibuľu, ktorú opražíme dozlata. Na tento základ položíme očisteného zajaca a dusíme za občasného prelievania vlastnou šťavou domäkka.
Uduseného zajaca vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vodou, dobre rozšľaháme a varíme tak dlho, až šťava zhustne.
Takto pripravenou šťavou prelievame jednotlivé porcie mäsa.


Jít na recept Zajíc na slanině >>