| DWN.cz | Omalovánky | FormOffice | Pletení | Rybář | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Domácí účto | Recepty doma | Formuláře na PC | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zaječí hřbet se švestkami ve slanině


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:4.12.2014

Ingredience:

2 mražené zaječí hřbety (cca 750 g)
250 ml červeného vína
250 ml vody
1 balení MAGGI Dnes Omáčky na maso
4 jalovcové bobule
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 lžíce Carpathia švestkových povidel
8 vypeckovaných švestek
8 plátků slaniny

Popis:

Zaječí hřbet necháme rozmrazit, pokropíme červeným vínem a necháme 1 hodinu marinovat.

Zaječí hřbet vyjmeme, marinádu z červeného vína a vody
zahřejeme. Zaječí hřbet opečeme na oleji, zalijeme
marinádou a přidáme jalovcové bobule, zázvor
a dusíme asi 20 minut.

Podléváme dle potřeby.

MAGGI Dnes Omáčka na maso připravíme podle návodu.

Zaječí hřbet vyjmeme a výpek smícháme s hotovou MAGGI
Dnes Omáčkou na maso.

Omáčku dochutíme Carpathia švestkovými povidly.

Zatímco se maso dusí, zabalíme sušené švestky do plátků slaniny a po všech stranách je opečeme.

Maso odstraníme od kostí, nakrájíme na plátky a servírujeme se švestkami ve slanině.


Jít na recept Zaječí hřbet se švestkami ve slanině >>