| Domácí účto | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | EET Účtenky | DWN.cz | Pletení | Recepty doma | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře na PC | Omalovánky | Počítej Kalorie | Rybář | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Záhorácký domácí chléb | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1000g pšeničné mouky T-650 | ||||||||
Popis: V šlupce uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a prolisujeme, a nebo postrouháme. Mezitím si připravíme kvásek z 2dl vody, 70g mouky, 50g droždí a štipky cukru. V míse poté zmícháme mouku, vykysnutý kvásek, postrouhané brambory, vodu, sůl, kmín a ocet. Těsto necháme asi 1/2 hod. kynout. Poté těsto vytvarujeme do oválného, nebo kulatého bochníka a necháme chvíli těsto ještě kynout. Pečeme v dobře vyhřáté rouře 50 až 60 min. Po dobu pečení bochník potíráme vodou. Přeji dobrou chuť. |