| EET Účtenky | Pletení | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Email šablony | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Omalovánky | Rybář | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zadělávaný králík na karotce


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:2.4.2013

Ingredience:

1 mladý králík
3 dkg másla
1 lžíce olivového oleje
15 dkg vepřové šunky
bobkový list
tymián
petrželová nať
sůl a pepř
15 malých cibulek (šalotek)
20 dkg čerstvých hub
3 menší karotky
3 dcl bílého vína
3 dcl vývaru z hlavy
1 lžička hladké mouky

Popis:

Králíka si naporcujeme na jednotlivé dílky a řádně osolíme a mírně opepříme. Na pánvi rozpustíme tuk a králíka pěkně dozlatova orestujeme. Jak je pěkně orestovaný, tak jej vyjmeme, do vypeku přidáme hladkou mouku a za stálého míchání necháme slabě zhnědnout. Potom přidáme vývar a víno a za stálého míchání povaříme. Karotku nakrájíme na drobné kostky a vložíme do kastrolku, kam přidáme maso a asi 30 minut necháme na mírném ohni povařit. Přidáme šalotku, kterou necháme v celku, houby a vaříme opět asi 30 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bílým pečivem.


Jít na recept Zadělávaný králík na karotce >>