| FormOffice | Zbrojní průkaz | Pletení | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Rybář | Omalovánky | Recepty doma | EET Účtenky | Email šablony | Počítej Kalorie | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Whisky Cream


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:28.9.2010

Ingredience:

20g mléčné čokolády
20g hořké čokolády
150g cukru
200ml šlehačky
cca 0,4l whisky-podle požadovaných výsledných %alkoholu
200ml smetany

Popis:

Čokoládu rozehřejeme a přidáme šlehačku, mírně vaříme cca 6 min. a mícháme po 6ti min. zmírníme teplotu pod 80 st.C. aby se nám alkohol neodpařil a přidáme smetanu a whisky. 4 min. mícháme a poté přelijeme do lahve a necháme schladnout. K rozehřáté čokoládě je možné ještě dle zájmu přidat jedno vejce a cukr můžeme nahradit vanilkovým nebo skořicovým. Při použití 04.l whisky je výsledek cca 18%.


Jít na recept Whisky Cream >>