| EET Účtenky | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Pletení | Rybář | DWN.cz | Omalovánky | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Recepty doma | FormOffice | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Výtečné kuře na žampionech


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.6.2016

Ingredience:

1 kuře (1,2 kg)
1 lžička soli
1/2 lžičky oleje
2 pórky
200 g žampionů
2 lžíce másla
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce hladké mouky
1/4 l kuřecího vývaru
1/8 l smetany
2 lžíce sekané petrželky

Popis:

Kuře rozporcujte na 8 dílů. Vložte do pekáče kůží nahoru. Osolte, opepřete a potřete olejem. Dejte do horké trouby a pečte do křupava.
Pórek očistěte, omyjte, nakrájejte na kolečka a nechte okapat. Houby očistěte, omyjte, pokrájejte.
Houby restujte 1 až 2 minuty na zpěněném másle. Nechte na sítu okapat, smíchejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Přikryjte.
Šťávu z hub rozkvedlejte s moukou. Doplňte vývarem a smetanou, svařte v hustou omáčku. Pórek a houby nechte 5 minut nasáknout šťávou, dochuťte, smíchejte s petrželkou.
Kuře polejte omáčkou, přikryjte a nechte krátce proležet.
Vhodná příloha:
V troubě rozpečená veka, rýže, vařené brambory.


Jít na recept Výtečné kuře na žampionech >>