| Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | DWN.cz | Recepty doma | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Domácí účto | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Rybář | Pletení | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Výborný Pekáček od maminky


Doba přípravy:01:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.3.2016

Ingredience:

1 menší květák
půl kg vepřového mletého masa
2 rohliky namočené v mléku
sůl,pepř
půl rovné lžičky tymiánu
2 stroužky česneku
1 cibule a lžíce sádla ,usmažená cibulka zpola pečená asi do růžova. (orestovaná)
2 lžice hladké mouky
půlku masoxu
1 šlehačku
3 lžíce strouhaného sýra
1/4 lžičky muškátového oříšku
2 syrová vejce

Popis:

1 menší květák dáme vařit do poloměkka (po uvaření rozebereme na růžičky )
masová směs:
půl kg vepřového mletého masa
2 rohliky namočené v mléku ,rozmačkané.
sůl,pepř,
půl rovné lžičky tymiánu
2 stroužky česneku
1 cibule a lžíce sádla ,usmažená cibulka zpola pečená asi do růžova. (orestovaná)
jíška:
uděláme jíšku z 1 cibule a lžíce sádla a ze dvou lžic hladké mouky.(světlou jíšku) a nalít
1 hrnek horké vody a půlku masoxu a vařit 10 min. za stálého míchání.

přísady:
přidat jednu šlehačku ,3 lžíce strouhaného sýra, 1/4 lžičky muškátového oříšku a to vše povařit 2 minuty.
poté sundat z plotny ,nechat odstát asi 10 min. a vmíchat 2 syrová vejce

postup:
masovou směs dobře promíchanou dáme do vymaštěné sádlem zapékací mísy nebo pekáčku.urovnat a poklademe květák rozdrobený na růžičky.poté zalijeme omáčkou z jíšky a přísad.
dáme do předem vyhřáté trouby (200 c) ,pečeme asi 3/4 hod. ,dokud není povrch červený.

příloha :brambory,kaše, atd.

dobrou chut


Jít na recept Výborný Pekáček od maminky >>