Ingredience:
1 menší květák
půl kg vepřového mletého masa
2 rohliky namočené v mléku
sůl,pepř
půl rovné lžičky tymiánu
2 stroužky česneku
1 cibule a lžíce sádla ,usmažená cibulka zpola pečená asi do růžova. (orestovaná)
2 lžice hladké mouky
půlku masoxu
1 šlehačku
3 lžíce strouhaného sýra
1/4 lžičky muškátového oříšku
2 syrová vejce
|
Popis:
1 menší květák dáme vařit do poloměkka (po uvaření rozebereme na růžičky )
masová směs:
půl kg vepřového mletého masa
2 rohliky namočené v mléku ,rozmačkané.
sůl,pepř,
půl rovné lžičky tymiánu
2 stroužky česneku
1 cibule a lžíce sádla ,usmažená cibulka zpola pečená asi do růžova. (orestovaná)
jíška:
uděláme jíšku z 1 cibule a lžíce sádla a ze dvou lžic hladké mouky.(světlou jíšku) a nalít
1 hrnek horké vody a půlku masoxu a vařit 10 min. za stálého míchání.
přísady:
přidat jednu šlehačku ,3 lžíce strouhaného sýra, 1/4 lžičky muškátového oříšku a to vše povařit 2 minuty.
poté sundat z plotny ,nechat odstát asi 10 min. a vmíchat 2 syrová vejce
postup:
masovou směs dobře promíchanou dáme do vymaštěné sádlem zapékací mísy nebo pekáčku.urovnat a poklademe květák rozdrobený na růžičky.poté zalijeme omáčkou z jíšky a přísad.
dáme do předem vyhřáté trouby (200 c) ,pečeme asi 3/4 hod. ,dokud není povrch červený.
příloha :brambory,kaše, atd.
dobrou chut
|