| EET Účtenky | Recepty doma | Email šablony | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Omalovánky | FormOffice | Rybář | Domácí účto | Pletení |
|
| ||||||||
Výborná rajská omáčka II. | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: rajský protlak OTMA 2x190 gr | ||||||||
Popis: Na másle do zlatova osmahneme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu, zastříkneme octem, jakmile chytí trochu patinu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, kterou mírně spolu se zeleninou ještě restujeme, pak přidáme rajský protlak, mírně restujeme a pak zalijeme chladným vývarem z bujónu a důkladně ruční metlou prošleháme, přidáme divoké koření, rozlámanou skořici, špetku tymiánu a za mírného probublávaní provaříme 10 min., pak omáčku zahustíme předem připravenou světlou vychladlou jíškou a vaříme cca 20 min. Nakonec omáčku propasírujeme spolu se zeleninou přes jemné síto, vrátíme do hrnce a po uvedení do varu dochutíme strouhaným perníkem, solí, citronovou šťávou a cukrem. Podáváme s vařeným hovězím, vepřovým nebo plátkem kuřecího masa, nebo můžeme do omáčky nechat od začátku provařit 45 min. očištěné paprikové lusky plněné mletým masem (do masa 1 vejce, sůl, česnek, trochu muškátového oříšku, pepř, trochu strouhanky a hladké mouky). Plněné papriky s takovou poctivou rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem jsou skvělé. |