| Domácí účto | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Recepty doma | Omalovánky | FormOffice | EET Účtenky | Rybář | Email šablony | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vuřty marinované s cibulí


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:15
Autor:
Přidáno/změněno:26.5.2016

Ingredience:

50 dg vuřtů
20 – 25 dg cibule
1/4 litru octa
3/8 litru vody
trochu soli
rovná lžíce cukru
8 zrnek pepře a 8 zrnek nového koření

Popis:

Vuřty oloupáme, nakrájíme na silnější kolečka, cibuli nakrájíme na tenké plátky a obojí střídavě narovnáme
do sklenice se širším hrdlem. Do vody přilijeme ocet, přidáme sůl, cukr a koření, asi 10 minut povaříme,
procedíme a připravenou vychladlou marinádou vuřty s cibulí zalijeme natolik, aby byly potopeny. Vuřty
necháme nejméně jeden den marinovat.
Poznámka:
Oproti originálnemu českému receptu z roku 1949 doporučujem použiť namiesto "pepře" biele korenie (pepř), pridať 1 menší bobkový list a marinovať minimálne 3 dni. Aby vám ocot zbytočne pri varení marinády po byte nesmrdel, je dobré koreniny a cukor variť pomalým varom v malom množstve vody (cca 3 dl) asi 15 minút a ocot so zvyšnou vodou potom doliať a nechať iba zovrieť. Pre informáciu: Na 3,5 litrový pohár počítajte 1,5 kg špekáčkov.


Jít na recept Vuřty marinované s cibulí >>