| Formuláře ZDARMA | Email šablony | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Pletení | FormOffice | Recepty doma | Rybář | Hromadné emaily | Omalovánky | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vroubkované brambory


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:10.7.2009

Ingredience:

1 kg zemiakov
1 stredne velka cibula

omacka:
50 ml maslo (1/4 salky)
5- ml hladkej muky
5 ml sol (1 tsp)
2 ml cierne korenie
2 ml suseny tymian alebo majoran
625 ml mlieko

Popis:

omacka:
Na panvici na mierneom ohni roztopime maslo, pridame muku, sol, cierne korenie, a tymian (majoran). Minutu poprazime. Postupne pomaly vlejeme mlieko. Za staleho miesania (5-8 min) privedieme do varu. Po zovreti odstavime bokom.

Zemiaky oskrabeme a nakrajame na tenulinke platky 1-2 mm. Podobne aj cibulu. Zemiaky rozdelime na tretiny, cibulu na polovice. Z prvej tretiny zemiakov urobime na pekac (s vyssimi bokmi / minimalne cca 3 cm) suvislu vrstvu, na nu dame vrtstvu cibule, opakujeme zemiaky cibulu a zemiaky.

Vsetko zalejeme omackou, prikryjeme alobalom. Pecieme v rure pri 180°C (350°F) 1 hodinu, potom stiahneme dole alobal a pecieme este 30 minut pri rovnakej teplote.
Po vybrati z rury je dobre nechat zemiaky odstat 5-10 minut.

Dobru chut!


Jít na recept Vroubkované brambory >>