| Rybář | DWN.cz | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Omalovánky | Email šablony | Pletení | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | FormOffice |
|
| ||||||||
Voňavá slaninová vejce | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 celá vejce | ||||||||
Popis: Nejprve si uvaříme vajíčka na tvrdo.Mezi tím si nachystáme sladkokyselý nálev z vody cukru a octa.Ocet múže být i jablečný.Záleží na chuti.Potom si oloupeme cibuli a nakrájíme buď na slabé půlplátky,nebo na jemné kostičky.Poklademe jí spodní část hlubšího talíře.Potom si připravíme slaninu.Nakrájíme jí na větší kostičky a z prudka krátce osmažíme.Tak aby pustila šťávu a byla lehce křupavá.Mezi tím se nám dodělají vajíčka.Oloupeme je nakrájíme na zhruba 6 půlměsíčků a položíme na talíř.Na předem připravenou cibuli kolem do kola.Z lehka osolíme,opepříme.A polijeme sladkokyselím nálevem.Na vrch poklademe osmaženou slaninu a ozdobíme nasekanou petrželkou.Jako přílohu podáváme světlé,nebo tmavé pečivo,ale stejně tak můžeme podávat vařené brambory. |