| Recepty doma | Rybář | Domácí účto | EET Účtenky | Omalovánky | DWN.cz | Hromadné emaily | Pletení | Formuláře na PC | FormOffice | Email šablony | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vločkový nákyp


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:1.4.2014

Ingredience:

400g ovesných vloček
1 balíček mražené zeleniny
100g másla
3 vejce
strouhanka na zahuštění a vysypání formy
směs koření na mleté maso
sůl(popř.vegeta)a další dle chuti
vynikající jsou jakékoliv čerstvé či mražené bylinky jako je bazalka atd...

Popis:

Do vařící osolené vody vhodíme ovesné vločky a vaříme 15 minut,potom vylijeme přes síto přebytečnou vodu.Dáme nejlépe do větší mísy,v níž budeme všechny ingredience míchat.K vločkám dáme asi 80 g másla a smícháme,pak přidáme mraženou zeleninu (přímo ze sáčku,nevaříme),koření dle chuti,3 žloutky,strouhanku na zahuštění a nakonec sníh ze 3 bílků.To vše vyklopíme na vymazaný a vysypaný pekáč.Dáme do předehřáté trouby na30-45 minut,zaleží na výšce pekáče,pokud máte nízkou formu stačí 30 minut.Povrch se před pečením může posypat mírně strouhankou,pokrm tak získá zlatavý vzhled a křupavou chut.Dobrou chut!Musím podotknou,že tento pokrm jí i manžel ačkoliv je masový tip a také naše 18 měsíční Amálka.


Jít na recept Vločkový nákyp >>