| Pletení | Omalovánky | Počítej Kalorie | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Rybář | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Recepty doma | Hromadné emaily | Domácí účto | FormOffice | Formuláře na PC | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vitello tonato-telecí v tunákové omáčce


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:25.11.2009

Ingredience:

600g teleciho ořechu
750ml suchého vína
celer
1mrkev
1cibule
1bobkový list
2hřebíčky

Popis:

s přípravou začínáme den předem.telecí ořech naložíme do vína spolu s celerem,mrkví,pokrájenou cibulí,bobkovým listem a hřebíčkem.za 24hodin přidáme k masu 1lžíci soli,doplníme vodu,aby maso bylo celé ponořené.maso vaříme hodinu na mírném ohni v nezakrytém hrnci a pak ho dáme vychladnout.na omáčku použijeme tunáka ve vlastní štávě z konzervy.necháme ho okapat a rozmixujeme ho spolu se žloutky,kapary-2lžíce,štávou z 1citronu a 2lžíce vinného octa.během mixování přidáváme pomalu olej.nakonec omáčku opepříme,osolíme.touto omáčkou polijeme maso nakrájené na tenoučké plátky a vše necháme 3-4hodiny v lednici.jako přílohu podáváme bílý chléb.


Jít na recept Vitello tonato-telecí v tunákové omáčce >>