| Hromadné emaily | FormOffice | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Omalovánky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Pletení | Recepty doma | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vídeňský guláš


Doba přípravy:03:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:19.1.2015

Ingredience:

hovězí kližka 800 g
bílá cibule 1600 g
česnek 20 g
mletý kmín 5 g
pepř černý mletý 5 g
vepřové sádlo 150 g
hovězí vývar 4,5 l (sami vyrobíme)
hovězí maso na polévku 200 g
kořenová zelenina 150 g

Popis:

Hned na úvod obhajoba kližky, nenahrazujte ji "lepším" masem v dobré víře, že guláš bude lepší. Není to pravda. Kližka má v guláši své opodstatnění!

Příprava vývaru: Maso na polévku a kořenovou zeleninu dáme do studené osolené vody a přivedeme k varu, stáhneme plamen a necháme pár minut vřít.

Kližku očistíme, připravíme si kostičky, do nichž vpasírujeme česnek a kmín, posolíme a opepříme (nejlepší je nechat naložené přes noc). Na sádle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dotmava, ale nesmí se pálit. Podlijte trochou vývaru a přidejte kostičky kližky. Kližka se musí pomalu opéct ze všech stran. Pak začněte podlévat hovězím vývarem a maso se bude dusit. V této fázi nepotopte maso úplně, duste ho pod pokličkou. Občas zkontrolujte a podlijte. Až bude maso měkké, přijde druhá fáze, maso úplně utopíte a povaříte ještě 5 minut. Potom vyndáte maso stranou a přelijete ho omáčkou přes cedník. Dosolte a opepřete. Guláš je nejlepší ozdobený plátkami cibule a podávaný s čerstvým chlebem nebo s knedlíkem a hlavně s pivečkem. :o)


Jít na recept Vídeňský guláš >>