| Recepty doma | Snadné hubnutí | Domácí účto | Formuláře na PC | Omalovánky | FormOffice | Rybář | Email šablony | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Počítej Kalorie | DWN.cz | Pletení | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vídeňské kuře


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.1.2015

Ingredience:

kuře
sůl
pepř
hladká mouka
1 špetka sladké papriky
1 vejce
1 špetka petrželky
strouhanka
rostlinný olej na smažení
1 lžíce másla
1 citrón

Popis:

Připravené kuře rozdělíme na kusy (2 na jednu porci), zbavíme kůže, částečně vykostíme, stlačením zploštíme a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce ochucené paprikou, ve vejci s nadrobno nakrájenou petrželkou a ve strouhance. Smažíme volněji v rozehřátém tuku. Usmažené kousky necháme okapat na papírovém ubrousku a potom je pokapeme máslem. Rozdělíme na nahřáté talíře a ozdobíme plátkem citronu a kouskem petrželky. Podáváme s vařenými brambory a s dušeným hráškem.


Jít na recept Vídeňské kuře >>