| Recepty doma | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Email šablony | Hromadné emaily | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Omalovánky | EET Účtenky | Počítej Kalorie | FormOffice | DWN.cz | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Veselá pečeně


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:16.10.2013

Ingredience:

600g zadního hovězího masa
200g mletého vepřového masa
3 mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl,mletý pepř
trochu majoránky
1 cibule
40g oleje
1 mrkev a petržel
1/4 celeru
trochu šalvěje
tymiánu
petrželky a estragonu
hladká mouka na zahuštění
1/2 kostky masoxu Vitana rozpuštěného v 1 litru vody
petrželka na posypání

Popis:

Oloupanou cibuli jemně usekáme, oloupaný česnek prolisujeme. Mleté maso promicháme se 2 lžícemi vody, cibulí,česnekem,solí,pepřem a majoránkou.Tři mrkve omyjeme a oloupeme.
Hovězí maso prořízneme na plát,osolíme,opepříme a potřeme mletým masem.Rozložíme mrkev,zavineme a zpevníme provázkem.Mrkev,celer a petržel očistíme,omyjeme a nakrájíme na kostičky.Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubo.Petrželku jemně usekáme.

Na rozpáleném oleji v kastrolu opečeme dokola roládu,vyjmeme a uložíme na teplém místě.Do šťávy po opékání přidáme kořenovou zeleninu, s cibulí hezky osmahneme,zaprášíme moukou a podlijeme trochou masoxu.Okořeníme šalvějí,tymiánem,petrželkou,estragonem a vložíme roládu.Pečeme v předehřáté troubě při 220 stupňů C za častého podlévání masoxem a polévání vlastní šťávou asi 90 minut.Pečeni vyjmeme,odstraníme provázek a naporcujeme,Omáčku propasírujeme přes sítko.Maso ozdobíme petrželkou a podlité omáčkou podáváme buď s knedlíkem,brambory nebo dlouhozrnnou rýží.


Jít na recept Veselá pečeně >>