| EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | FormOffice | Recepty doma | Email šablony | Počítej Kalorie | Pletení | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Domácí účto | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřový špíz na kari


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:14.3.2015

Ingredience:

750g vepřové kýty
250g pórku
150g plátků anglické slaniny
250g zelených paprik
sůl
pepř
100g oleje
1 lžička karí koření
1 dl vývaru nebo vody
1 lžička Solamylu
250g smetany

Popis:

Maso z vepřové kýty nakrájíme na malé kousky, mírně naklepeme a střídavě na jehlu napichujeme kousky masa, šikmo krájené plátky pórku, srolovaný plátek anglické slaniny, plátek zelené papriky, vše osolíme, opepříme a opékáme za občasného otáčení na horkém oleji. Opečený špíz vyjmeme, přebytečný tuk slijeme, do výpeku přidáme lžičku karí, krátce zasmahneme a rychle zalijeme vývarem nebo vodou. Ve smetaně rozmícháme lžičku Solamylu, vmícháme do šťávy, krátce povaříme, dochutíme solí a pepřem. Špíz přelijeme karí omáčkou nebo podáváme zvlášť v omáčníku. Jako přílohu podáváme rýži, těstoviny nebo brambory.


Jít na recept Vepřový špíz na kari >>