Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz
|
|
|
Vepřový jazyk s černou omáčkou
|
Doba přípravy: | 03:00 |
Počet porcí: | 8 |
Autor: | |
Přidáno/změněno: | 15.5.2013 |
|
Ingredience:
Na 1000 g vepř.jazyka:
malou kávovou lžičku uvedeného koření:
(vše koření rozemeleme a můžeme použít na většinu
asijských jídel.)
Příprava koření:
1 x sáček Zázvoru
1 x sáček hřebíčku
1 x sáček badyánu
1 x sáček chili (dle chuti)
1 x sáček nové koření
1 x sáček skořice
1/2 x sáček koriandr
2 x sředně velké červené cibule
5 x stroužek česneku
4 x polévkové lžíce černé sojové omáčky
1 x polévková lžíce sojové omáčky vitana
2 x polévkové lžíce ústřicové omáčky
4 x polévkové lžíce rýžového vína
5 x kuliček černého pepře
1/2 x třtinového cukru
1/2 x kávové lžičky zázvoru
sůl
solamyl
|
Popis:
1 Kg vepřových jazyků vložíme do vroucí vody a necháme vřit cca 30 minut.jazyky odblanšírujeme.
Do připravené nádoby nalijeme 1,5l vody a přidáme výše uvedené koření kromě solamylu.Vaříme do měkka.
poté výsledný vývar scedíme dosolíme a zahustíme solamylem.
podáváme se zelným salátem a jemně nakrájeným vepřovým jazykem přelitým černou omáčkou.l
|