| FormOffice | Rybář | DWN.cz | Domácí účto | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Omalovánky | EET Účtenky | Recepty doma | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Email šablony | Pletení | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřový guláš s houbami


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:17.6.2009

Ingredience:

800 g vepřového masa (kýta,plecko)
200 g žampionů
2 lžíce sádla
4 cibule
sůl,mletý černý pepř
100 ml masového vývaru
200 ml červeného vína
červený drcený pepř

Popis:

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Žampiony očistíme, případně je otřeme vlhkým ubrouskem, a nakrájíme na silnější plátky nebo, pokud jsou malé, na čtvrtky. V kastolu rozehřejeme sádlo. Cibule oloupeme a nasekáme na drobno. Zpěníme je dorůžova na sádle, přidáme maso a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme a vydusíme do šťávy. Vývar promícháme s červeným vínem. Maso zalijeme vývarem s vínem a dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu. Po 45 minutách dušení přidáme žampiony. Potom vešleháme instantní jíšku a ještě 5 minut povaříme. Guláš na talířích sypeme pepřem. Pdáváme jej s houskovým knedlíkem.


Jít na recept Vepřový guláš s houbami >>