| Snadné hubnutí | Domácí účto | Recepty doma | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | FormOffice | Email šablony | Rybář | Počítej Kalorie | DWN.cz | Hromadné emaily | EET Účtenky | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové výpečky, bramborový knedlík, zelí


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:30.5.2017

Ingredience:

- 400g vepřového boku
- 500g bílého hlávkového zelí
- 30g hladké mouky
- 30g cukru
- 2 cibule
- sůl, ocet, kmín
- 4 stroužky česneku
- 15g sádla

Bramborové knedlíky
- 600g vařených brambor
- 120 g hrubé mouky
- 80g krupice
- 1 vejce

Popis:

Vepřový bůček nakrájíme na špalíky, osolíme, okmínujeme a potřeme česnekem. Přidáme drobně pokrájenou cibuli a pečeme za občasného podlití a otočení, v dobře vyhřáté troubě, do červena. Bramborové knedlíky připravíme z brambor uvařených ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme, jemně nastrouháme a s hrubou moukou, krupicí a vejcem zpracujeme v těsto.Vytvarujeme knedlíky (kulaté nebo válečky), uvaříme a nakrájíme na plátky. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, spaříme a s kmínem a solí udusíme. Před dokončením zahustíme zaprášením hladkou moukou. Podle chuti okyselíme a přisladíme.


Jít na recept Vepřové výpečky, bramborový knedlík, zelí >>