| FormOffice | Formuláře ZDARMA | Pletení | Rybář | Domácí účto | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Email šablony | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Recepty doma | DWN.cz | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové steaky se slaninou


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.8.2017

Ingredience:

marináda
citronová šťáva 1 lžíce
cukr krupice 1 lžíce
worcesterová omáčka 2 lžíce
olivový olej 1 - 2 lžic
grilovací koření 3 - 4 lžic
plnotučná hořčice

anglická slanina 4 plátky
česnek 4 stroužky
vepřová kýta 4 plátky


Popis:

Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Tupou hranou nože je naklepeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Každý plátek potřeme z obou stran marinádou a necháme v misce asi ? hodinu uležet.
Marináda: Dobře promícháme olivový olej, hořčici, worcesterovou omáčku, grilovací koření a citronovou šťávu s cukrem.
Na rozpálenou pánev vložíme připravené plátky masa, přikryjeme je poklicí. Asi po 10-ti minutách maso otočíme a posypeme na plátky nakrájeným česnekem a přiložíme menší plátek slaniny. Znovu přikryjeme poklicí. Dopékáme asi 10 minut.
K hotovým česnekovým vepřovým steakům jsou vhodné pečené plátky z předvařených brambor a zeleninová obloha.


Jít na recept Vepřové steaky se slaninou >>