| Zbrojní průkaz | Recepty doma | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře na PC | FormOffice | EET Účtenky | Omalovánky | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Email šablony | Rybář | Pletení | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové řízky se žampionovou omáčkou


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.9.2014

Ingredience:

4 vepřové řízky
sůl
olej
1 lžíce másla
150 g žampionů
100 g šunky(nebo šunkového salámu)
200 ml smetany 12%
několik kapek worcestrové omáčky

Popis:

Vepřové řízky odblaníme,po obvodu několikrát mělce nařízneme,naklepeme,osolíme a vložíme na pánev s rozehřátým olejem.prudce je opékáme po každé straně asi 2 minuty,přeložíme na talíře,část oleje z pánve slijeme,na pánev přidáme máslo,po rozehřátí žampiony nakrájené na plátky a krátce je osmahneme.Přidáme šunku(salám)nakrájenou na nudličky,prohřejeme,zalijeme smetanou a přihřejeme k varu.Omáčku ochutíme worcestrovou omáčkou,osolíme a nalijeme na řízky.podáváme s řýží nebo s těstovinami.


Jít na recept Vepřové řízky se žampionovou omáčkou >>