| Omalovánky | Recepty doma | Email šablony | Domácí účto | Pletení | FormOffice | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Rybář | DWN.cz | EET Účtenky | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové přírodní na zelenině


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:2.7.2015

Ingredience:

tři kotlety nebo tři plátky méně prorostlé krkovičky
(obojí může být i s kostí)
mražená čínská zelenina - 1 balíček
malinká lahvička alkoholu
100 - 150gr uzeného špeku
koření: saturejka
pepř sůl bazalka
jedna větší cibule
jeden větší stroužek česneku
případně kostka vepřové šťávy z pečení

Popis:

Pro přípravu tohoto jídla používám pánev s trojitým dnem, protože přípravu lze provést s minimem tuku.
U masa nakrojíme okraje jako u minutek. Osolíme, opepříme a jemně posypeme trochou saturejky. Maso z polovičky odkrojíme od kosti a naklepeme.
Na pánvi rozpálíme uzený špek, když se z něj uvolní tuk, odhrneme jej ke kraji a na čistém tuku osmahneme maso. Na syrovou stranu, na každý kousek rozetřeme po 1/2 kávové lžičky tvrdého alkoholu (nejméně doporučuji rum). Osmahnuté maso vyjmeme, přidáme koření, nasypeme nakrájenou cibuli a česnek,necháme zesklovatět a potom připsypeme mraženou zeleninu a asi 5. minut osmažíme. Podlijeme vývarem nebo jen vodou, vložíme maso, přikryjeme pokličkou a při 60 stupních Celsia na teploměru v pokličce připravujeme asi 30 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu můžeme zahustit jíškou a povařit nebo podávat maso jen pokryté zeleninou. Přílohu lze zvolit podle Vaší chuti - brambory, krokety, hranolky případně bramborovou kaši.
Přidáním malého množství alkoholu je maso dříve měkké.


Jít na recept Vepřové přírodní na zelenině >>