Popis:
Pro přípravu tohoto jídla používám pánev s trojitým dnem, protože přípravu lze provést s minimem tuku.
U masa nakrojíme okraje jako u minutek. Osolíme, opepříme a jemně posypeme trochou saturejky. Maso z polovičky odkrojíme od kosti a naklepeme.
Na pánvi rozpálíme uzený špek, když se z něj uvolní tuk, odhrneme jej ke kraji a na čistém tuku osmahneme maso. Na syrovou stranu, na každý kousek rozetřeme po 1/2 kávové lžičky tvrdého alkoholu (nejméně doporučuji rum). Osmahnuté maso vyjmeme, přidáme koření, nasypeme nakrájenou cibuli a česnek,necháme zesklovatět a potom připsypeme mraženou zeleninu a asi 5. minut osmažíme. Podlijeme vývarem nebo jen vodou, vložíme maso, přikryjeme pokličkou a při 60 stupních Celsia na teploměru v pokličce připravujeme asi 30 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu můžeme zahustit jíškou a povařit nebo podávat maso jen pokryté zeleninou. Přílohu lze zvolit podle Vaší chuti - brambory, krokety, hranolky případně bramborovou kaši.
Přidáním malého množství alkoholu je maso dříve měkké.
|