| Omalovánky | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | DWN.cz | Domácí účto | Pletení | Hromadné emaily | Rybář | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové plátky se žampiony


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:30.6.2015

Ingredience:

4 plátky vepřového masa z plecka(kýty,pečeně)
sůl
pepř
20-25 dkg hladké mouky
15 dkg sádla
5 středních cibulí
2 kostky zeleninového bujonu
1/8 l vody
1/4 l smetany
1-1/2 lříce citronové šťávy
2 špetky podravky
25 dkg syrových žampionů

Popis:

Nakrájené vepřové maso na plátky naklepeme,osolíme, opepříme. Rozpálíme 10 dkg sádla, maso obalíme v hladké mouce a opečeme.Opečené maso přendáme na talíř, přidáme zbytek sádla a osmažíme cibuli nakrájenou na hrubo. Přidáme zeleninový bujon, hladkou mouku, zvolna opražíme a zalejeme vodou. Rozmícháme na hladkou omáčku, přidáme citronovou šťávu a trvanlivou smetanu (šlehačku), zvolna vaříme asi 10 minut.Pak přidáme očištěné na plátky pokrájené žampiony, opečené maso a vaříme na mírném ohni, dalších 20 minut.
Příloha:Knedlíky,brambory,rýže.


Jít na recept Vepřové plátky se žampiony >>