| EET Účtenky | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Pletení | DWN.cz | Rybář | Hromadné emaily | Domácí účto | Formuláře na PC | FormOffice | Email šablony | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové (nebo kuřecí) želvičky


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.11.2013

Ingredience:

4 plátky vepřového (kuřecího) masa (jako na řízky)
2 vejce
5 větších žampionů nebo plechovka sterilovaných
4 plátky šunky
200g eidamu
anglická alanina aby pokryla plochu jako plátky šunky
tuk nebo olej na pánev

Popis:

Z žampionů a vajec uděláme smaženici. Nastrouháme eidam, nejlépe na malých kapkách. Naklepeme, osolíme a lehce opepříme plátky masa, zprudka orestujeme na pánvi a společně s tukem na kterém jsme smažili je dáme do pekáče. Na každý plátek masa dáme vrchovatou polévkovou lžíci smaženice, jak nám vyjde ji rozdělit. Na smaženici klademe plátky šunky, plátky slaniny a co největší hromadu strouhaného sýra, tolik co se udrží. Můžeme podlít trochou vody a dáme zapéct do trouby předehřáté na cca 150°C. musíme dávat pozor, aby sýr neztmavnul, zhnědne-li, zhořkne. Je tedy lepší zapékat v nižších "patrech" trouby. Přibližně po 20-30 minutách by měl zapečený sýr na povrchu ztvrdnout a vytvořit "krunýř". -proto želvy
Podáváme s bramborovou kaší kterou poléváme výpekem.


Jít na recept Vepřové (nebo kuřecí) želvičky >>